Träarbetare (snickare) 1 år

Vad är en träarbetare?

Träarbetare eller snickare är med i hela byggprocessen. Från första projektering till färdigställande och idrifttagande följer träarbetaren projektet och samverkar med, samt skapar förutsättningar för andra inblandade yrken och aktörer i processen.

Arbetsuppgifter kan vara mångsidiga, från formning för grunden till resning av stomme samt stomkomplettering enligt beställarens önskemål, där även den egna expertisen spelar en grundläggande roll. Det innebär ett varierande arbete, oftast varvat med stort ansvarstagande och utvecklande möten med alla inblandade.

Även om husbygge och stomresning kanske är det första man associerar med yrket så kan arbetsuppgifter dock även vara montering eller till och med tillverkning av köksstommar, formbyggnad för broar, energisanering, underhåll av K-märkta objekt, eller försäkringsskador, för att enbart nämna en bråkdel av vad detta mångsidiga yrket erbjuder.

Läsa till träarbetare på Campus Futura 1 år

Utbildningen som varar i ett år är upplagd som lärlingsutbildning. Campus Futuras riktlinje är att minst 70 % av utbildningstiden förläggs till ett företag, där man följer dess arbetstider och utför vanligt förekommande arbetsuppgifter. Det utbildningsupplägget gör att utbildningen upplevs som realitetsnära och dessutom hinner de flesta deltagare redan etablera kontakter till det kommande yrkeslivet.

Frågor som uppstår under utbildningen hos företaget kan fångas upp under den teoretiska undervisningen som oftast löper parallellt.

Behörighet

För att läsa denna utbildning behöver du vara färdig med svenska grundläggande nivå.

Utbildningsstruktur

I länken nedan hittar du vilka kurser som ingår i utbildningen och vilken period du kommer att läsa dem.
Länk utbildningsstruktur träarbetare 1 år Word, 55.6 kB.

Direktlänk till ansökan finns här:

Länk till ansökan vuxenutbildning Länk till annan webbplats.


 

Lärarna på utbildningen

Nils Kern. Undervisar Bygg- och anläggning med inriktning trä.
Yrkesverksam som lärare sedan 2011, innan dess inom byggbranschen som snickare. Även projektansvar. Etablerat nätverk med lokala aktörer inom bygg, men även goda byggrelaterade kontakter i Kontinentaleuropa och Nordamerika. Medverkade på NGO-drivna byggprojekt i Västafrika.

Viss svaghet för energieffektiva, hållbara samt estetiskt tilltalande väldesignade hus, men även historiska byggnader i dess kontext, oavsett om det är timmerstugan i skogen eller Santa Maria del Fiore i Florens.

I undervisningen eftersträvar jag en kultur som värdesätter team- och samarbete, parad med den enskildes och gruppens utveckling. Nya, kreativa idéer och frågor kan utvecklas bäst genom ett livligt utbyte av tankar och erfarenheter och man ska kunna applicera sina expertiser och kunskaper på utmaningar och uppgifter som vi möter på vägen ihop.


Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Vuxenutbildning

Hanna Bogren
Studie- och yrkesvägledare
0525-182 30

Besöks- och telefontid:
Måndag 13.00-14.00
Tisdag-fredag 9.00-10.00

Martina Olin
Administratör
Telefon 0525-182 20

Personal

E-posta till oss

Besöks/postadress

Granvägen 1
457 30 Tanumshede

Karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.