Mötesplatser

I Tanums kommun finns det många olika mötesplatser som drivs av kommunen, föreningar eller i annan regi runt om i kommunen.

Kulturhuset Futura ligger i Tanumshede. Där finns kommunens huvudbibliotek, gymnasium och utbildning. Bibliotek finns också i Bullaren, Fjällbacka och Hamburgsund. Futurateatern rymmer 140 personer och passar till föreläsningar, möten, teater- och musikarrangemang. Tanum har flera föreningsägda bygdegårdar, Folkets Hus och andra lokaler som passar till både mindre föreningsmöten och till större sammankomster, som till exempel kalas och bröllop.

Unga människor har fyra fritidsgårdar där man själv har möjlighet att styra verksamheten. I Tanumshede finns Ungdomens Hus som invigdes hösten 2012. Huset är utrustat med replokal för musik, skaterum, danssal, skapanderum och rum för film och spel. Caféet är också konsertlokal och rum för att ”bara vara”. Bullaren, Hamburgsund och Rabbalshede är övriga gårdar i kommunen.

Vill man röra på sig så finns det två idrottshallar, flera gymnastiksalar och Sparvallen som man kan hyra till olika idrotts- och motionsaktiviteter. Sparvallen ligger i Tanumshede och har en komplett friidrottsanläggning och en konstgräsfotbollsplan.

Länkar till fritidsgårdarna, bokningshänvisning på idrottslokaler, scenrum.nu och ungitanum.se, facebooksidor för Ung i Tanum och Tanums bibliotek finns i rutan Länkar.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Kulturverksamhet

0525-182 32

Besöks/postadress

Granvägen 1
457 30 Tanumshede