Utbildning & barnomsorg

Vi i Tanum inser vikten av att satsa på utbildning och det livslånga lärandet.

I länkarna till vänster hittar du mer information om våra olika verksamheter. Här kan du se var de ligger Länk till annan webbplats.

Campus Futura med gymnasieskola, vuxenutbildning samt Tanums huvudbibliotek inryms i Kulturhuset Futura på Granvägen 1 i Tanumshede.

Barn- och utbildningsnämnden är politiskt ansvarig för förvaltningens verksamhet. Här kan du söka politiker. Länk till annan webbplats.

Ansökan om sommarbarnomsorg 2023

Nu är e-tjänsten för ansökan om sommarbarnomsorg klar att användas. Se bifogade länkar längst ner i dokumentet.

Sommarbarnomsorgen är till för de barn som har en placering i förskola, pedagogisk omsorg eller fritidshem i Barn- och utbildningsförvaltningen, Tanums kommuns regi.

Under veckorna 29, 30 och 31 kommer all verksamhet för förskolor och fritidshem i Tanums kommun bedrivas i orterna Tanumshede och Fjällbacka. Övriga förskolor och fritidshem håller stängt under denna period. Målsättningen är att någon vuxen som är känd för ditt/dina barn kommer att finnas på den förskola/fritidshem som ditt/dina barn ska vara på.

Den sommaröppna verksamheten vänder sig endast till barn vars vårdnadshavare arbetar eller studerar dessa veckor.

De vårdnadshavare som har behov av barnomsorg under denna period måste anmäla sitt/sina barn till denna sommarverksamhet senast den 14 april 2023. Om ni får besked om arbete efter detta datum så kontaktar ni Tanums kommuns kundcenter 0525-180 00, kommun@tanum.se.

  • De barn som går i förskolor eller fritidshem i Grebbestad, Backa och Lur välkomnas till Tanumshede.
  • De barn som går i förskolor och fritidshem i Rabbalshede och Hamburgsund välkomnas till Fjällbacka.

Tjänstgöringsintyg ska lämnas av båda vårdnadshavare. Intyg finns i e-tjänsten och kan skrivas ut och bifogas med ansökan.

Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rektor.

-------------------------

De personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Mer information om vad detta innebär för dig hittar du i vår integritetspolicy.