Tanum Tackar

Enligt reglementet så utdelar kommunstyrelsen priset Tanum Tackar som syftar till att uppmärksamma och belöna för kommunen särskilt värdefulla insatser.

Tanum Tackar 2016 tilldelas:

Orienteringsklubbarna Bullaren GOIF och Kvillebyns sportklubb

Motivering:

Bohuslän Dals orienteringsförbund ansökte 2011 om att Sverige skulle få stå som arrangör av VM i Orientering 2015 och att tävlingarna skulle förläggas till Tanum – Strömstad. Kvillebyns Sportklubb tillsammans med Idefjordens Sportklubb från Strömstad deltog i ansökan och presentationen för internationella orienteringsförbundet. Även representanter för kommunerna deltog i det arbetet. Det blev inte 2015, som gick till Skottland, utan i stället 2016.

VM i orientering har genomförts i Strömstad och Tanum och det har ingen kunnat undgå att märka. Arrangemanget blev en succé och har uppmärksammats både nationellt och internationellt för det utomordentliga genomförandet.

49 nationer deltog i de olika WM-tävlingarna WOC – WTOC. 91 nationer hade möjlighet att följa TV-sändningar och alla länder som har tillgång till webbsändningar kunde njuta av Tanum-Strömstad och dess vackra omgivningar. 340 tävlande deltog i WM i fotorientering (WOC). 107 tävlande deltog i precisionsorientering (WTOC). 4500 unika personer gjorde 12 200 starter i publiktävlingarna (ROC)

Det har varit publikfest under alla tävlingar och de tävlande, publik och arrangörer har alla varit mycket nöjda med genomförandet. Det har varit en riktigt fin PR för vår kommun. Ett särskilt tack till orienteringsklubbarna, som ställt upp med många ideella krafter, är på sin plats. Utan det stora engagemang och all den tid som klubbarna lagt ned, så hade inte VM i orientering i Strömstad Tanum kunnat bli den förebild det nu blivit för stora internationella orienteringstävlingar.

Personer från Kvillebyn och Bullaren som bör lyftas fram är Lasse Burman, Arne Långövik, Magnus Danielsson och Erland Svensson från Kvillebyn och Lennart Larsson från Bullaren.

Tack vare den strålande insats som gjorde Orienterings-VM till en succé, så förknippas Tanum nu med alla de positiva omdömen och upplevelser som tävlande, åskådare, arrangörer och journalister sprider över världen.

Kontakt

Kundcenter

Tel. 0525-180 00
Fax. 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede