Ranebo Friluftsområde

Storstugans utsida

Ranebo ligger i ett naturskönt område vid kanten av Bolsjön cirka 15 kilometer från Tanumshede. På 20 minuter kan man förflytta sig från det hektiska turistlivet längs kusten till denna oas rätt ut i vildmarken.

Du som är natur- och friluftsmänniska har alla möjligheter att få dina behov tillfredställda och du som ännu inte är "frälst" - besök och låt dig förföras du också!

Badbryggan vid kanothuset

Bad, kanot och fiske

Bolsjön är en fin badsjö, med friskt och klart vatten. Vid anläggningen finns både hällar, brygga och en strand så alla, ung som gammal, kan ta sig ett dopp. Sjön ingår i ett större sjösystem. Du kan hyra kanot, och med kortare lyft mellan sjöarna, paddla över ett ganska stort område.

Bolsjön är ett bra ställe att paddla på om man aldrig provat på tidigare. Kanot kan du hyra om du inte har egen och bokning sker hos kundcenter på telefon 0525-180 00 eller mejl kommun@tanum.se. Kanoterna kostar 200 kronor/dag inklusive moms att hyra.

Discgolf

Discgolf är en idrott och rekreationssport som har mycket att erbjuda och lockar allt fler utövare. Discarna finns att låna i kundcenter i kommunhuset som har öppet måndag-fredag 8.00-16.30. Här kan du läsa mer om Discgolf Länk till annan webbplats..

Har du frågor eller vill boka Discgolf så ring Jessica Jonasson, 0525-181 51.

Skog och mark

Det mest fantastiska med Ranebo är ändå skogen och dess möjligheter till både avkoppling och aktiviteter! Runt friluftsgården finns en motionsslinga på 2,4 kilometer och en vandringsled på 4 kilometer. Skogen är mycket lämplig för orientering och det finns en specialritad orienteringskarta över området.

För den som älskar att ströva runt i skogen med svampkorgen kan senare delen av sommaren ofta ge god utdelning!

Om man följer grusvägen utefter sjöns västra strand kommer man till en belyst handikapparkering. Här ifrån har vi byggt en spång som följer strandlinjen cirka 100 meter. Denna är anpassad för personer med rörelsesvårigheter. Här finns flera bänkar med plats för rullstolar, ett vindskydd och en grillplats. Här finns en 14 meter lång flytbrygga med en större plattform längst ut för er som vill fiska eller bara sitta på bänken och njuta av naturen.

Utflyktsmål i närområdet

I närheten finns Munkserödsgrottan Pdf, 289.4 kB., eller som det heter i Tanum; Munkserödshillern. Det är en vildmarkspärla som ligger väl gömd i en nisch i berget, och mycket väl skyddad för väder och vind. Enligt sägen skall grottan för länge sedan ha varit tillhåll och boställe för ett gäng rövare... Varför inte övernatta och låta fantasin få ge lite pirr i magen!

Vinter på Ranebo

Det är inte varje vinter det blir så mycket natursnö att det går att köra upp spår på Ranebo. Därför har Tanums IF tillsammans med kommunen investerat i en konstsnöanläggning.

När kylan kommer håller vi uppe en konstsnöslinga och en pulkabacke för barn i alla åldrar.

Kom och upptäck Ranebos möjligheter till skidåkning, pulkaåkning, skridskoåkning, och en underbar omgivning.

Här kan du se vilken status skidspåret har Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. denna veckan. Ranebos värmestuga är öppen dygnet runt under vintersäsongen.

Vill du veta mer?

Kontakta oss - telefon 0525-180 00. Vi är glada att kunna hjälpa till!

Vägbeskrivning från Tanum Centrum. Kör mot Lur - Kör cirka 7,5 kilometer -  Ta höger i fyrvägskorsningen vid skylt – Rämne och Ranebo - Kör drygt 4 kilometer - Ta höger till Ranebo (skylt Ranebo 3) - Kör cirka 2,5 kilometer -  Ta vänster vid infarten till
Ranebo. (2 pelare med tegel på)

Välkommen till Ranebo!

UtvändigtFörstora bilden

Utvändigt

från sjönFörstora bilden

från sjön

matsalFörstora bilden

matsal

öppen spis

öppen spis

Kök uppeFörstora bilden

Kök uppe

kyl/frysFörstora bilden

kyl/frys

Kök nereFörstora bilden

Kök nere

GrillFörstora bilden

Grill

KanotFörstora bilden

Kanot

SpångenFörstora bilden

Spången

FiskebryggaFörstora bilden

Fiskebrygga

Parkering vid spångFörstora bilden

HK-parkering

utanför stuganFörstora bilden

utanför stugan

BänkenFörstora bilden

Bänken

BadbryggaFörstora bilden

Badbrygga

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede