Glastekniker 1 år

Vad är en glastekniker?

Yrkeslivet som glastekniker kan variera mycket beroende på vilket företag du arbetar på. Det finns företag som har specialiserat sig och endast arbetar med till exempel glas- och metallarbeten eller bilglas. Andra erbjuder alla tjänster som hör till glasteknikeryrket. Även storleken på företaget kan variera. Det vanligaste är att företaget är ganska litet med relativt få anställda, men det finns även stora rikstäckande företag. Glasets fantastiska egenskaper har medfört att glasbyggandet har ökat och branschen har stort behov av rekrytering och det behövs glastekniker över hela landet – Glasbranschen är en framtidsbransch!

Olika arbetsområden

Glastekniker:
Den traditionella glasteknikern, som till vardags ofta kallas glasmästare, har ett stort arbetsområde och arbetar med olika sorters glas. Det kan till exempel vara floatglas, laminerat glas, härdat glas och energiglas.
Glas- och metallmontör:
Idag ingår glas- och metallkonstruktioner i allt fler byggnader och de fyller en rad olika funktioner, både för arkitektur och miljö samt komfort och säkerhet. Som glas- och metallmontör arbetar du oftast i lag och både inom- och utomhus.
Bilglasmontör:
En bilglasmontör byter och reparerar rutor till bilar, bussar, lastbilar och andra fordon. I yrket får du arbeta med olika sorters bilmodeller, från gamla till nya. Att byta och reparera fordonsglas innebär att arbeta med hela bilens säkerhet, från sikt till krocksäkerhet.

Läsa till glastekniker på Campus Futura 1 år

Utbildningen som varar i ett år är upplagd som lärlingsutbildning. Campus Futuras riktlinje är att minst 70 % av utbildningstiden förläggs till ett företag, som arbetar med vald inriktning inom glas. Där man följer dess arbetstider och utför vanligt förekommande arbetsuppgifter. Det utbildningsupplägget gör att utbildningen upplevs som realitetsnära och dessutom hinner de flesta deltagare redan etablera kontakter till det kommande yrkeslivet.

Frågor som uppstår under utbildningen hos företaget kan fångas upp under den teoretiska undervisningen som oftast löper parallellt.

Behörighet

För att läsa denna utbildning behöver du vara färdig med svenska grundläggande nivå.

Utbildningsstruktur

I länken nedan hittar du vilka kurser som ingår i utbildningen och vilken period du kommer att läsa dem.

Länk till utbildningsstruktur glastekniker 1 år Pdf, 86.7 kB.

Direktlänk till ansökan finns här:

Länk till ansökan vuxenutbildning Länk till annan webbplats.

Lärarna på utbildningen

Nils Kern. Undervisar Bygg- och anläggning med inriktning trä.
Yrkesverksam som lärare sedan 2011, innan dess inom byggbranschen som snickare. Även projektansvar. Etablerat nätverk med lokala aktörer inom bygg, men även goda byggrelaterade kontakter i Kontinentaleuropa och Nordamerika. Medverkade på NGO-drivna byggprojekt i Västafrika.

Viss svaghet för energieffektiva, hållbara samt estetiskt tilltalande väldesignade hus, men även historiska byggnader i dess kontext, oavsett om det är timmerstugan i skogen eller Santa Maria del Fiore i Florens.

I undervisningen eftersträvar jag en kultur som värdesätter team- och samarbete, parad med den enskildes och gruppens utveckling. Nya, kreativa idéer och frågor kan utvecklas bäst genom ett livligt utbyte av tankar och erfarenheter och man ska kunna applicera sina expertiser och kunskaper på utmaningar och uppgifter som vi möter på vägen ihop.


Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Vuxenutbildning

Studie- och yrkesvägledare
Hanna Bogren
0525-182 30
Telefontid:
Måndag, onsdag, fredag 9.00-10.00
Drop in måndag, onsdag, fredag 8.00-9.00
Tisdagar - frånvarande/tjänsteresa

Övrig tid är bokningsbar tid möte/telefon.
Bokning sker via syv.futura@tanum.se

Expeditionen
Liselott Alm
Telefon 0525-182 20
Telefontid:
Måndag och tisdag 9.00-10.00
Onsdag 13.00-14.00
Torsdag och fredag 9.00-10.00
Drop in-besök vardagar 8.00-9.00

Övrig tid är bokningsbar tid möte/telefon.
Bokning sker via expedition.futura@tanum.se

Personal

Besöks/postadress

Granvägen 1
457 30 Tanumshede

Karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.