Stafettpinnen

Ola Dahlman håller stafettpinnen.

Näringslivsenheten och kommunledningen gör tillsammans över 100 företagsbesök per år. 2017 börjar vi med ett nytt koncept för dessa besök, den så kallade "Stafettpinnen". Det innebär att  det företag som besöks skickar vidare Stafettpinnen till nästa företag som kommunledningen eller näringslivsenheten ska besöka. Vid After work 2017 lottades om vilket företag som skulle starta Stafettpinnen.
Vinstlotten att få det första besöket drogs av Ola Dahlman på Grebbestad Tångknäcke. Du kan följa Stafettpinnens resa här och på vårt Facebook-konto "Näringslivsutvecklarna i Tanums kommun".

Här kan du läsa om de tre senaste Stafettpinnebesöken.

Carl Bräck på Bräcke Bygg håller stafettpinnen

Besök hos Bräcke Bygg

Stafettpinnen reser vidare, från Klas Gustafsson på Mörhults Bygg & Marin till Carl Bräck på Bräcke Bygg.

Carl träffar vi i Tanumshede, där han för dagen befinner sig på uppdrag på taket på Sparbanken Tanum.
Carl har varit verksam som företagare i åtta år och samarbetar ofta med andra lokala byggföretag. Merparten av jobben sker i det geografiska området Tanums kommun, med en tyngdpunkt i Fjällbacka där han bor och har sina rötter.
Bräcke bygg utför mest renoveringar men även nybyggnationer, takomläggningar och fönsterbyten.

- Det är mycket att göra hela tiden, och i vår har det varit extremt, säger Carl. Det är skoj när det är mycket att göra! Det är verkligen tacksamt att ha ett byggföretag här i Tanum.

Nämnas kan att Carl har fått företagande i blodet av mamma Åsa Bräck, som driver Åsa Design.
Carl skickar Stafettpinnen vidare till ytterligare en entreprenör i familjen, hans bror Oscar Bräck på WestPrestige AB.
Tack Carl för en trevlig pratstund!

Klas Gustafsson håller Stafettpinnen

Besök hos Mörhults Bygg & Marin

Nu har Stafettpinnen nått fram till Klas Gustafsson på Mörhults Bygg & Marin, dit den skickades av Jimmy Hansson på Hamburgsunds Bilservice AB.

Klas har genom Mörhults Bygg & Marin (www.morhults.se) varit igång med näringsverksamhet i snart 1,5 år och har flera strängar på sin lyra.

- Snickeriarbeten
- Service och rekonditionering av båtar

Klas började tidigt, redan under sommarloven, att arbeta på båtvarv och utbildade sig sedan till att bli snickare. Yrkeslivet började han på Fjällbacka Bygg, därefter följde jobb i Norge under ett antal år. Efter Norge kände Klas att det var dags att starta eget.
Han har idag stor nytta av sin breda bakgrund.

- Jag har alltid velat ha ett eget företag, säger Klas. Jag trivs väldigt bra med det! Förutom de egna uppdragen samarbetar jag med LL Måleri när det gäller att lackera om båtar, vilket de gör med det självsträckande lacket De ijessel.
Något som jag bygger och tillverkar som ökar mycket är efterfrågan av Flexiteek, ett syntetiskt underhållsfritt båtgolv som är ett alternativ till teakdäck. Flexiteek är även miljömässigt ett bättre alternativ än teak. Väldigt spännande, avslutar Klas.

Namnet Mörhults Bygg & Marin valde Klas med anledning av att hans släkt kommer från Mörhult i Fjällbacka. Det är inte i Mörhult som företaget har verksamheten utan verkstad och lager finns i en lokal i Greby utanför Grebbestad, där även tillverkning sker.

Klas skickar Stafettpinnen vidare till Carl Bräck på Bräcke Bygg som får nästa besök.

Tack Klas för en jättetrevlig och lärorik pratstund!

Jimmy och Magnus Hansson med Stafettpinnen

Besök hos Hamburgsunds Bilservice AB

Stafettpinnen har nått Hamburgsund!
Lantbrukaren Andreas Gustafsson skickade Stafettpinnen på en lite längre etapp från gården i Bullaren till Jimmy Hansson på Hamburgsunds Bilservice AB som fick besök på Valborgsmässoafton.

På Industrivägen i Hamburgsund har man kunnat reparera och serva sin bil ändå sedan 1969.

2001 köpte familjen Hanssons företag verkstaden.

I verksamheten har man även en butik med en bred service: bland annat uthyrning av släpkärror, biltvätt, postservice m.m.

Sonen Jimmy jobbade fram till för två år sedan på en annan bilverkstad, men började i familjeföretaget när möjligheten öppnades att utvidga verksamheten i Hamburgsund från att omfatta däckservice och mindre arbeten till att bli en nästan komplett bilverkstad. Denna del av verksamheten ansvarar Jimmy för.

Förutom att Hamburgsunds Bilservice nu erbjuder ett bredare serviceutbud har de även gått med i den rikstäckande bilverkstadskedjan Autoexperten. Kedjan tillhandahåller till exempel dataprogram, och möjligheter för kunden att få snabbt svar på en offert online. Bland förmånerna finns till exempel också fri vägassistans.

Företaget sysselsätter i snitt 5,5 anställda varav tre i bilverkstaden. Periodvis tar man in ytterligare personal, såsom vid rusningstider för däckbyte samt när det är fullt upp i butiken under högsäsong. Bland kunderna hittar man bofasta, delårsboende och även många norrmän som passar på att serva och reparera sina bilar när de är i Sverige.

Jimmy skickar Stafettpinnen vidare till Klas Gustafsson på Mörhults Bygg & Marin som får nästa besök.

Ett stort tack till Jimmy och Magnus för ett trevligt besök hos er!

Kontakt

Kundcenter

Tel. 0525-180 00
Fax. 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
Tel. 0525-181 09

Elisabeth Jonsson
Tel. 0525-180 76

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede