Fler nyheter

 • 2020-06-24

  Årets företagare 2020

  Den 17 juni överraskade kommunen och Företagarna Tanum Björn Christiansson och Lina Brekken för att berätta att Hamn och Sjö Väst AB blivit utsedda till årets företagare 2020 i Tanums kommun! Utmärkelsen kommer officiellt att delas ut på en aktivitet hösten 2020.

 • 2020-06-23

  Uppsökande ungdomsstödjare - ett stöd under sommaren

  I sommar kommer vi att förstärka den uppsökande verksamheten bland ungdomar och barn. Därför kommer kommunalt anställda ungdomsstödjare, så kallade Fältare, att agera som ett stöd och föra dialog bland ungdomar och barn de möter.

 • 2020-06-22

  Intensiv tillsyn på serveringsställen i sommar

  Den 1 juli 2020 träder den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen i kraft. För miljö- och byggnadsförvaltningens del innebär det att tillsynsverksamheten utökas markant för att säkerställa att åtgärder för att förhindra att smittspridning på serveringsställe är på plats.

 • 2020-06-18

  Längre handläggningstid av ärenden till miljö- och byggnadsförvaltningen

  Under sommaren kommer miljö- och byggnadsförvaltningen att prioritera arbete som rör minskning av smittspridning på grund av coronapandemin.

 • 2020-06-18

  Sommartävling 2020

  Välkommen till vår sommartävling! Frågorna handlar om Tanumshede, var med och prova dina kunskaper! Fina presentkort att vinna.

 • 2020-06-18

  tanumlevererar.se - för dig som vill hitta restauranger med take away.

  För att stötta restaurangerna i Tanum och bromsa smittspridning har kommunen tillsammans med Tanum Turist initierat en samlingssida för de restauranger som erbjuder take away. Kommunen utökar också sittmöjligheter på offentliga platser och parkmiljöer för att med picknickmoduler avlasta uteserveringar, och uppmuntra till take away.

 • 2020-06-18

  90 får sommarjobb

  Omkring 90 ungdomar kan få sommaranställning i kommunen. Tanums kommun storsatsar på jobb för unga som på grund av coronakrisen inte kan sommarjobba i exempelvis besöksnäringen så mycket som vanligt. Kommunen tar dessutom emot extra många feriepraktikanter.

 • 2020-06-17

  Utökad tillsyn

  Miljöavdelningen har utökat tillsynsarbete för att förhindra trängsel samt se att Folkhälsomyndighetens föreskrifter för att begränsa smittspridning på restauranger och caféer följs.

 • 2020-06-17

  Spanska - nybörjare och fördjupning

  Lär dig spanska på Campus Futura. Undervisningen sker på kvällstid klockan 17.30-20.00 måndag (steg 3) onsdag (steg 1).


 • 2020-06-13

  Sommaröppet på biblioteken

  Under sommaren har biblioteken öppettider som gäller från den 15 juni till den 14 augusti, vecka 25-33. Pop-up-biblioteken fortsätter i Fjällbacka och Hamburgsund.

 • 2020-05-27

  År 2019 startades 85 nya företag bara i Tanum

  Nyligen publicerades årets version av Nyföretagar-barometern, ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket där man publicerar statistik över nyföretagandet i Sverige.

 • 2020-05-27

  2020 års resultat av Svenskt Näringslivs Enkät om företagsklimat

  När Svenskt Näringsliv idag presenterar enkätresultaten i 2020 års undersökning av företagsklimatet i landets kommuner visar det att det sammanfattande omdömet för Tanum har minskat från 3.57 till 3.42, på en sexgradig skala. Resultatet är fortfarande högre än rikssnittet, på 3.37, och det placerar Tanum högst av kommunerna i norra Bohuslän.

 • 2020-05-14

  Läser du e-böcker eller vill du hellre använda dig av take away och pop-up?

  Precis som alla andra verksamheter anpassar sig biblioteken till rådande coronaverklighet. Vad sägs om take away, pop-up eller att börja läsa e-böcker.

 • 2020-05-07

  Anmäl fynd av plastpellets längs med vår kust.

  Längs hela kustremsan från Norge till Danmark har det flutit iland små, vita plastpellets. Om du har hittat plastpellets ska detta anmälas.

 • 2020-05-06

  Frivilliga egentester för personal inom vård, omsorg och socialtjänst.

  Tanums kommun är redan igång med de frivilliga egentester för covid-19 som Västra Götalandsregionen (VGR) har tagit fram för personal inom kommunal vård, omsorg och socialtjänst.

 • 2020-05-06

  Landshövdingen Anders Danielsson besökte Tanums kommun

  Tisdagen den 5 maj fick Tanums kommun ett hedrande besök av landshövdingen Anders Danielsson och några av hans medarbetare vid länsstyrelsen Västra Götaland.

 • 2020-04-29

  Lokala företaget Vasco AB:s första leveranser

  Denna veckan kom den första leveransen alcogel och oparfymerad tvål till omsorgsverksamheten i Tanums kommun, från det lokala företaget Vasco AB i Fjällbacka.

 • 2020-04-28

  Tanums kommun tecknar avtal med lokal producent av alcogel

  Tanums kommun har tecknat ett avtal med Vasco AB i Fjällbacka. Vasco ställer om och växlar upp för att klara av att tillverka oparfymerad tvål och alcogel till kommunens omsorgsverksamhet när de vanliga leverantörerna inte klarar av att möta efterfrågan just nu.

 • 2020-04-24

  Behov av förlängning och utökning av regeringens hyresrabatter

  Åtgärderna som regeringen inför för att bekämpa konsekvenserna av coronapandemin räcker inte anser Tanums kommun och vill med ett brev till bland annat Sveriges riksdag visa på att till exempel hyresrabatterna behöver förlängas och utökas.

 • 2020-04-14

  Besöksförbud på samtliga vård- och omsorgsboenden

  Det är mycket hög risk för samhällsspridning av
  Covid-19 i Sverige. Tanums kommun har därför
  infört besöksförbud på samtliga vård och
  omsorgsboenden från den 16 mars. Tack för att du värnar om de mest sårbara!


 • 2020-04-14

  Stödtelefon för dig över 70+ eller i riskgrupp utan anhörig

  Är du 70 + eller är du i riskgrupp utifrån pågående pandemi? Har du inga anhöriga som kan hjälpa dig att utföra dina vardagssysslor? Då kan du vända dig till vår stödlinje där du kan få tips och vägledning hur du exempelvis kan göra inköp av mat eller mediciner.

 • 2020-04-08

  Tanums stöd till företag kompletteras med hyressänkningar - om EU säger ja.

  I regeringens extra ändringsbudget avsätter regeringen fem miljarder kronor i stöd för sänkta fasta hyror för utsatta branscher inom sektorer som sällanköpshandel, hotell, restaurang och vissa andra verksamheter. Tanums kommuns näringsliv har många företag inom nämnda branscher och detta stöd kommer att ha stor betydelse lokalt.

 • 2020-04-08

  Påskpresent till kommunanställda uppmuntrar till att handla lokalt.

  För att visa uppskattning för vår personal och samtidigt stötta det lokala näringslivet har Tanums kommun beslutat att ge alla anställda en påskpresent i form av ett presentkort som kan användas i lokala butiker, restauranger och företag fram till 31 maj.

 • 2020-04-08

  Behov av stöd till företag inom bland annat handel och besöksnäring.

  Regeringen har kommit med många krispaket till näringslivet det senaste, både till stora företag och anställda på stora företag. Regeringen har föreslagit ett krispaket för att mildra konsekvenserna för jobb och företag, till exempel en statlig företagsakut för små och medelstora företag, tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter samt tillfällig rabatt för hyreskostnader i utsatta branscher. Dessutom ska Almi Företagspartner, Svensk Exportkredit och Exportkreditnämnden få utökade lånemöjligheter.

 • 2020-04-08

  Tanums kommun begär besked från myndigheter

  Tanums kommuns fokus är att hålla smitta borta från våra äldre, från riskgrupper samt att utföra vårt kärnuppdrag. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och allmänna råd. Det medför att personal med minsta symptom stannar hemma och bemanningssituationen blir alltmer ansträngd.