Fler nyheter

 • "För din säkerhet!" - föreläsning om krisberedskap 29 september

  Vill du lära dig mer om din egna krisberedskap? Den 29 september 2022 klockan 18-21 har du möjlighet att kostnadsfritt delta på en föreläsning om krisberedskap.

 • Bärgning av båtvraken i Hamburgsund

  Bärgning av båtvraken i Hamburgsund närmar sig. I slutet av vecka 38 anländer företaget Svensk Sjöentreprenad AB med dykare och pråmar och utrustning för bärgning. Arbetet beräknas pågå även under början av vecka 39.

 • Detaljplanen Hamburgsund 13:21, bussangöring och skola, på granskning

  Granskning 2 pågår av detaljplan för Hamburgsund 13:21 med flera, Hamburgsund centrum, bussangöring och skola mellan den 16 september 2022 till och med den 10 oktober 2022.

 • Vi söker dig som vill bli god man

  Vill du bli god man i någon av våra samverkanskommuner Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Sotenäs, Strömstad, Tanum och/eller Uddevalla?

 • Samtalsgrupp för anhöriga till personer med minnesproblematik och/eller demenssjukdom

  Den 5 oktober startar en kostnadsfri samtalsgrupp för dig som är anhörig till en person med minnesproblematik och/eller demenssjukdom. Du får möjlighet att träffa andra som befinner sig i en liknande situation och kan utbyta erfarenheter samt få råd, stöd och information.

 • En del av kommunens energieffektivisering är att se över belysningen

  Fastighetsavdelningen kommer under hösten 2022 att slutföra arbetet med att modernisera belysningen i kommunens samtliga idrottshallar. Sparvallens belysning och Hedeskolans gymnastiksal är två exempel på arbete som avslutats.

 • Digitalt samverkansmöte med företagen – fokus sommaren och det politiska läget

  Tisdag 12 september bjöd Tanums kommun in det lokala näringslivet till ett digitalt samverkansmöte, denna gång med fokus på hur sommaren har varit.

 • Välkommen att söka medel ur omsorgsnämndens fonder

  I år är det möjligt att söka medel ur fyra fonder och vi vill ha din ansökan senast 31 oktober 2022.

 • Det preliminära valresultatet

  Valresultatet till kommunfullmäktige är än så länge preliminärt, likaså resultatet till riksdag och regionfullmäktige. Länsstyrelsen genomför nu den slutliga rösträkningen.

 • Välkommen till bokcirklarna på våra bibliotek

  Välkommen att delta i höstens bokcirklar! Vi träffas på respektive bibliotek och pratar om boken vi läst.

 • Ny utställning på Galleri Ranrike

  Utställning med Lisel Garsveden på Galleri Ranrike, Välkommen på vernissage fredag 16 september klockan 14.00 på Galleri Ranrike, kommunhuset i Tanumshede.

 • Var sjätte timme tar en människa sitt liv. Du kan göra skillnad!

  Ibland är det svårt att veta vad du ska fråga eller hur du ska hjälpa. Men du kan göra skillnad bara genom att visa att du bryr dig och finns där.

 • Delar av Norra Hamngatan och Dinglevägen i Fjällbacka stängs av

  Fortsatt arbete med VA-ledningar gör att delar av Norra Hamngatan och Dinglevägen i Fjällbacka kommer stängas av helt mellan den 15 september 2022 och 13 januari 2023.

 • Nystartskalas för företagare 29 september

  Vi vill fira dig som startat företag med ett nystartkalas! Men självklart är alla företagare välkomna, nya och befintliga. Vi bjuder på nyttig information, tårta och möjlighet att knyta kontakter.


 • Låna sport- och fritidsprylar hos Fritidsbanken

  Fritidsbanken är ett bibliotek med sport- och friluftsprylar. Våra regler för lån är enkla, alla får låna, allt är gratis och det är 14-dagars utlåningstid. Inför hösten har vi behov av ytterligare sport- och fritidsprylar.

 • Välkommen till Kulturskolan Tanum!

  Nu är det hög tid att anmäla sig till någon av alla våra aktiviteter på Kulturskolan. Vi har ett stort utbud såsom bild & form, blåsprojekt, blockflöjt, drama, elbas, elgitarr, fiol, gitarr, klarinett, konst på Gerlesborgsskolan, körsång, lajv, nybörjarorkester, nyckelharpa, piano, saxofon, trombone, trummor, trumpet, tvärflöjt, sång och sång i liten grupp.

 • Hela Fjällbacka kaj dansade och sjöng i dagarna två när den nya mötesplatsen invigdes

  Nu är bandet klippt även för den stora nya kajen i Fjällbacka och dess granitskulptur ”Tango”!
  Kommunens stora satsning på fler mötesplatser för bofasta och besökare har nu gett mer utrymme för vila, flanerande, fester, dans, konserter och båtförtöjning i Fjällbacka. Det visade invigningen som pågick i dagarna två!


 • Ökad robusthet i Tanums kommun

  I årets Regionernas kamp, en mätning av kommunernas förmåga att möta kriser och utmaningar, har Tanums kommuns robusthetsindex ökat från 69 till 82 jämfört med föregående år. Robusthet är ett mått på samlad förmåga att möta utmaningar, klara långsiktig utveckling samt hur rustat ett samhälle är för att hantera kriser.

 • Elsparkcyklar – ny lag från den 1 september

  Från den 1 september får man inte längre köra elsparkcyklarna på gångbanor och trottoarer. En elsparkcykeln kommer också att likställas vid en cykel och ska parkeras där cyklar parkeras.

 • Tal på Ukrainas 31:a självständighetsdag

  Idag den 24:e augusti så firar vi tillsammans med Ukraina och deras befolkning deras 31:a självständighetsdag och Liselotte Fröjd, kommunstyrelsens ordförande, håller tal.

 • Dags att skrota båten?

  Har du en båt som du vill bli av med? Havs- och vattenmyndigheten har beslutat att fram till årsskiftet finns det möjlighet att få bidrag för att skrota uttjänta båtar. Båten ska vara mellan tre och tolv meter lång och väga mellan 200 kg och 3 ton.

 • Östad gång- och cykelväg invigd!

  I lördags den 20 augusti invigdes gång- och cykelvägen i Östad. Den startar vid Hantverkshuset och slutar i höjd med Bullaregården. Liselotte Fröjd (M) kommunstyrelsens ordförande, invigningstalade och tackade för det engagemang och den drivkraft som finns i Bullaren och som har bidragit till att den belysta gång- och cykelvägen nu står färdig. Åke Johansson har varit spindeln i nätet och hållit ihop arbetet tillsammans med flera lokala entreprenörer.

 • Tanum växer!

  I den senaste befolkningsstatistiken från SCB, Statistiska centralbyrån, är vi nu 13 003 invånare i Tanums kommun.

 • Registrera din brunn och få ett bättre skydd

  Du som brunnsägare kan skydda din brunn bättre genom registrering i Brunnsarkivet.

 • Nu ska Hamburgsundskolan rustas inför framtiden

  Hamburgsund fortsätter sin positiva utveckling. Förutom en ombyggnation av Hjalmars kaj och en stor lekpark i hamnområdet står nu även grundskolan inför en stor om- och nybyggnation, för att stå väl rustad att möta kommande generationer. För att svara mot dagens krav och fortsatt vara en attraktiv skola med en god lär- och arbetsmiljö ska det nu ske en upprustning i tre större steg.