Fler nyheter

 • Tillfällig återvinningsstation i Grebbestad

  Under sommaren utökas servicen för återvinning i Grebbestad. På Hagavallen finns en tillfällig återvinningsstation fram till mitten av augusti.

 • Spökfiskeprojekten ger fantastiska resultat

  De framgångsrika spökfiskeprojekten fortsätter i Tanums kommun. Just nu är 14 olika fiskelag med yrkesfiskare i gång och tar upp förlorade fiskeredskap från havet, främst hummertinor.

 • Parkeringsavgift mellan 15 juni - 15 augusti

  Mellan 15 juni och 15 augusti är de centrala parkeringarna i Fjällbacka, Grebbestad och Hamburgsund avgiftsbelagda mellan klockan 9-18. Första timmen är avgiftsfri och därefter tas en avgift ut om 20 kronor per timme med maximal parkeringstid om tre timmar.

 • Kom och lek på nya lekplatsen i Hamburgsund

  Välkommen till den nya lekplatsen intill gästhamnen i Hamburgsund, den är nu besiktigad och öppen.

 • Årets företagare: Lars Mogren, CG Karlssons Stenhuggeri

  I tisdags meddelade Företagarna Tanum att man utsett Lars Mogren på CG Karlssons Stenhuggeri till Årets företagare 2022.


 • Falska sotare i Tanums kommun

  Sotarna i Strömstad och Tanum varnar för falska sotare där ett företag som kallar sig "Din sotare" ringer äldre privatperson och erbjuder sotning samt ventilationsrensning.

 • Sommaröppet på våra bibliotek

  Våra bibliotek har sommaröppet och du är hjärtligt välkommen in, vi hjälper dig gärna att hitta din sommarlektyr i vårt stora utbud. Öppettiderna mellan 20 juni och 19 augusti är något förändrade.

 • Biblioteket i Tanumshede stängt den 13 juni

  Biblioteket i kulturhuset Futura, Tanumshede är stängt måndag 13 juni då personal är på utbildning. Biblioteken i Hamburgsund och Fjällbacka är öppna som vanligt.

 • Invigning av Hjalmars kaj och Familjedag i Hamburgsund den 19 juni

  Varmt välkommen på invigning av Hjalmars kaj i Hamburgsund och Familjedag den 19 juni från kl 13. Vi får ta del av ruskiga historier kring båten Nolhåtten, lyssna till folkmusik, barnsång, ta del av många aktiviteter för stora och små och så blir det dansuppvisning och till exempel besök av Blaufryl, Hornbore tings vikingaskepp .

 • Tanum har fortsatt bäst företagsklimat i norra Bohuslän

  När Svenskt Näringsliv idag presenterar resultaten i 2022 års undersökning av företagsklimatet i landets kommuner behåller Tanums kommun kvar sin position som bäst i norra Bohuslän. De punkter som ger det höga resultatet är upphandling, tillsyn, vägledning och service. Dock har kommunens resultat minskat 0,2 punkter från föregående år till 3,51 på en sexgradig skala och rikssnittet ligger i år på 3,43.

 • Tone Brage ny förvaltningschef i Tanums kommun

  Kommunstyrelsen beslutade idag att utse Tone Brage till ny chef för omsorgsförvaltningen i Tanums kommun. Tone Brage är idag avdelningschef på omsorgsförvaltningen där hon har haft olika ledaruppdrag sedan 2013.

 • Ändrade riktlinjer i färdtjänsten från 1 juni

  Från den 1 juni sker förändringar i riktlinjerna för färdtjänst. För att säkerställa att din resa kan utföras enligt dina önskemål gäller:

 • Återbruket öppnar igen den 1 juni

  En efterlängtad återöppning! Återbruket kommer att hålla öppet onsdagar och torsdagar klockan 13.00-16.00, dock inte om helgdag infaller på en onsdag eller torsdag. Vi har för närvarande ingen möjlighet att ta emot saker och möbler.

 • Uppdatering 25 maj: Vägarbete i Fjällbacka, Grebbestad och Hamburgsund

  Skanska har den 25 maj kommit med uppdaterad information om vägarbetena i Grebbestad. På väg 1008, 1009, 1010 kommer sidoytorna åtgärdas 30 maj-3 juni. Vägarna kommer behöva stängas av men vakter kommer lotsa trafik i den mån det går. På vägarna 1011 och 1012 fortsätter vägarbetet till och med den 3 juni, en fördröjning mot tidigare informerade datum.

 • Förändring av polisnärvaron i Tanums kommun

  Polisen kommer under sommaren att prioritera att ha fler polisen i tjänst i kommunen mellan den 4 juli och den 14 augusti då fler människor vistas här. Det mobila poliskontoret kommer inte att besöka Hamburgsund och Tanumshede under den perioden.

 • Vi söker dig som vill bli god man

  Vi har behov av gode män som kan företräda personer med särskilda behov. Vi söker dig som är engagerad och är intresserad av att göra en insats för andra människor.

 • Tennisbanan i Grebbestad öppen för bokning

  Nu kan du hyra tennisbanan med grusunderlag på Strandvägen i Grebbestad. Öppettiderna är måndag till söndag klockan 9.00-19.00 och priset är 120 kronor per timma.

 • Vill du flytta hit? Jämför Tanums kommun på nykommun.se

  Funderar du på att flytta till vår kommun? På sidan nykommun.se kan du enkelt jämföra kommuner efter kriterier som är viktiga för dig, exempelvis skatter, bostäder och företagsklimat.

 • Nolhôtten tillbaka på Hjalmars kaj

  Just nu byggs en lekfull miniatyr av båten Nolhôtten. Nolhôtten seglade i många år på våra vatten, många har nog åkt med och lyssnat på berättelser om dramatiska historiska händelser.

 • 47 procent, det är andelen ekologiska livsmedel som köps in

  Andelen ekologiska livsmedel som köps in är 47 procent i Tanums kommun. Det visar Ekomatcentrums redovisning. Alla kommuner och regioner som ligger över 25 procent är med i Ekomatsligan.

 • Klipp häcken och rädda liv

  Säker trafik på bostadsgator kräver fri sikt i korsningar. Fastighetsägare som har utfart mot gata, hörntomt eller tomt intill gata måste se över buskar och träd i sin trädgård.

 • Utställare sökes till marin matmarknad.

  Den 6 augusti invigs Västerhavsveckan med en stor marin matmarknad i Fjällbacka. Vill du vara med? Vi söker nu utställare som vill vara med och visa hur vi kan använda våra marina resurser på ett hållbart sätt! Ett självklart tillfälle för alla att få dofta, smaka, känna och äta läckerheter från havet.

 • Fyrvägsstopp på prov i Grebbestad

  Kanske har du sett stolparna som har kommit upp i korsningen Bryggerigatan/Östra Långgatan i Grebbestad? Tekniska förvaltningen provar ett nytt sätt att öka trafiksäkerheten då kommuninvånare uttryckt oro för olyckor och tillbud som varit i korsningen. 

 • Karin - ny på jobbet

  Landskapet, lugnet och minnena från barndomens somrar lockade hit henne. Sedan första mars är Karin Martinsson ny kommundirektör i Tanum.

 • Vill du göra en insats för demokratin? Då kan du bli röstmottagare

  Tanums kommun söker röstmottagare till höstens val. Vi behöver förstärkning både under förtidsröstningen och på valdagen den 11 september. Som röstmottagare hjälper du väljare, håller ordning i röstningslokaler och räknar rösterna (på valdagen).