Fler nyheter

 • Kronprinsessparet nyfikna på Tanums kommun

  Kronprinsessparet bjöd på måndagen den 29 mars in kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd, till ett videomöte med samtal om pandemins effekter för Tanums kommun.

 • Inför påsk görs besök för tillsyn av trängsel

  Inför påsk kommer ni kunna träffa medarbetare från miljö- och byggförvaltningen ute i kommunen, det beror på att miljöavdelningen gör trängseltillsyn på restauranger, caféer och andra ställen där det serveras mat vid sittande bord. 

 • Politik i veckan

  Följ politiken här på tanum.se. Det här händer bland annat under vecka 15.

 • Tanums bibliotek startar podcast

  Det senaste åren har podcast-trenden vuxit sig riktigt stark i Sverige. Nu följer Tanums bibliotek med på tåget och startar en bokpod. Satsningen heter Mellan pärmarna och ska vara en guide till sakprosans värld.

 • Med hjärtan som klappar för motorer

  I Hamburgsunds motorklubb står motorer, gemenskap och riktiga möten i centrum. Lär känna föreningen som älskar allt som rullar.

 • Lär dig göra egna spel i ROBLOX! Påsklovsaktivitet för barn från 10 år.

  Gillar du att spela Roblox? Då kanske du också är nyfiken på hur du bygger dina egna banor i Roblox. Under påsklovet kan nämligen du som har fyllt 10 år joina en digital workshop där du får prova att skapa egna spel i Roblox studios tillsammans med ungdomarna från Hemkodat.

 • Tanums kommun är med i Earth Hour 2021 – världens största klimatmanifestation

  Lördagen den 27 mars klockan 20.30-21.30 släcker vi för vår enda planet. Tanums kommun är en av cirka 200 av Sveriges kommuner som deltar i Earth Hour. Släckningen sänder en viktig signal för klimatet och den biologiska mångfalden. Var med du också!

 • Tanums kommun - näst största turistkommunen och flest fritidshus i hela Bohuslän.

  Kända och livskraftiga kustsamhällen som till exempel Resö, Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund, en världskänd och välbesökt skärgård, en ombytlig natur med karga klippor och vidsträckta skogar för friluftsliv, är en fin beskrivning av Tanums kommun. Med dessa förutsättningar är det inte svårt att förstå att antalet fritidshus och besökare är många. Vi är fler och fler som vill bo här. Under 2020 valde 760 personer att flytta hit och bosätta sig.

 • Har ditt barn behov av skolskjuts?

  Vi byter nu system för administrering av skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola. Systembytet innebär att man aktivt behöver söka skolskjuts via en digital tjänst på tanum.se. Man söker skolskjuts för respektive barn varje läsår.

 • Digital samverkanskonferens om våld i ungas relationer

  Tisdagen den 16 mars genomfördes en digital samverkanskonferens på temat våld i ungas relationer med över 300 deltagare från kommuner och myndigheter som arbetar för och med barn och unga. Syftet med konferensen var att stärka kompetensen och öka samverkan över verksamhetsgränser.

 • Låg arbetslöshet i Tanum jämfört med hela Fyrbodal

  Totalt är 379 personer arbetslösa i Tanum idag. Pandemin och dess effekter har gjort att vi nu har 56 personer fler arbetslösa än vad vi hade i februari 2020.

 • Välkommen att vara med på bibliotekets digitala bokcirklar i vår!

  Lust att vara med i en bokcirkel? Under tre tillfällen i vår bjuder biblioteket in till digitala bokcirklar. Vi pratar tillsammans om böcker vi läst.


 • Tanum 50 år - Hällristningarna i Tanum blev världsarv

  1994 skrevs hällristningsområdet i Tanum in på Unescos världsarvslista. Det var en stor händelse under kommunens 50-åriga livstidoch hällristningsområdet i Tanum är en säregen förhistorisk bildskatt från bronsåldern med mängder av bilder inhuggna i de släta berghällarna. Den kanske mest kända ristningen är den på Vitlyckehällen några kilometer söder om Tanumshede. Vid Vitlyckehällen ligger Vitlycke museum.

 • Förlängning av regionala rekommendationer inklusive ändring gällande skolor

  Smittskydd i Västra Götaland förlänger regionala rekommendationer, även Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19, bör tillämpas av alla som bor och vistas i Västra Götaland.

 • Pulkabacken i Ranebo öppen

  Passa på att åka pulka i vårsnön i helgen. Grilla och mys, det finns grillplatser och vindskydd. Lilla värmestugan är öppen samt utetoan.Bilden är tagen 12/3 13.00.

 • Har du sett svarta plastbitar?

  Runt en halv miljon små, svarta plastbitar har hamnat i havet, efter ett utsläpp från ett reningsverk i Danmark. Kontakta infovasterhavet@lansstyrelsen.se om du ser plastbitarna.

 • Vår omsorgschef berättar det senaste om vaccineringen

  Här kommer en dagsfärsk vaccinrapport för Tanums kommun. Sirene Johansson, omsorgschef berättar hur läget är i vår kommun.

 • Frågor och svar om vaccinering

  Vi får mycket frågor om vaccinering mot covid-19. Information har tidigare givits här på hemsidan, i sociala medier och till journalister. Vi har sammanställt denna information samlat på en sida med frågor och svar.

 • Spökhistorieförfattare inspirerar mellanstadieelever

  Författaren Lena Ollmark delade med sig av sina bästa skrivtips och berättade en läskig spökhistoria på sitt digitala författarbesök hos mellanstadieeleverna.

 • Sirene Johansson, omsorgschef, förklarar vaccinplanen

  "-Hur skulle man göra med eventuellt överblivna doser, det fanns ingen plan för det. Bolaget som var här och vaccinerade visste inte och Regionen hade ingen samordningsplan." På samverkansmötet med näringslivet den 3 mars var omsorgschef Sirene Johansson inbjuden för att berätta om vaccinplanen och läget inom omsorgens verksamheter.

 • Kommunen slutar använda statistikverktyg för webben

  Sveriges Radio granskar 500 webbplatser från kommuner, regioner och myndigheter där Google Analytics används som webbverktyg för användarstatistik. Tanums kommun är en av de kommuner som granskats.

 • Begränsade öppettider för restauranger och serveringsställen

  Från och med den 1 mars begränsas bland annat öppettiderna på serveringsställen och restauranger enligt beslut från Folkhälsomyndigheten för att minska smittspridningen av covid-19 i samhället. 

 • Visste du att Tanums befolkning en gång var 23 000?

  I år fyller Tanums kommun 50 år och i början på veckan kom befolkningsstatistiken från Statistiska Centralbyrån. Vi är nu 12 912 invånare i Tanums kommun, en ökning med 71 personer under 2020. De senaste 20 åren har Tanums befolkning ökat med nästan 1 000 personer.

 • Fortfarande ökande smittspridning i Tanum

  Under vecka 7 fortsatte smittspridningen att öka i Tanums kommun. Statistiken visar att ytterligare 65 personer insjuknat under vecka 7. - Det är ett allvarligt läge i Tanum och de val du gör nu kan vända utvecklingen. Vi måste alla hjälpas åt för att minska smittspridningen. Det är nu det gäller! s äger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd.

 • Är du 65 år eller äldre och vill lära dig mer om psykisk ohälsa och vara ett stöd?

  Du som är 65 år och äldre hälsas varmt välkommen att lära dig mer om psykisk ohälsa och hur du som medmänniska kan vara ett stöd för andra som mår dåligt. Du väljer själv om du vill delta i föreläsningar eller utbildningar eller både och.