Fler nyheter

 • Avrådan att besöka kommunens äldreboenden i nuläget.

  Smittspridningen av covid-19 ökar återigen i samhället, samtidigt som vanliga vintersjukdomar som förkylning och influensa florerar. Omsorgsförvaltningen i Tanums kommun avråder därför närstående och allmänhet att besöka kommunens äldreboenden i nuläget.

 • Nya tillfälliga åtgärder från den 12 januari för att bromsa smittspridningen

  Från och med den 12 januari gäller nya restriktioner och rekommendationer, meddelar regeringen. Bland annat rekommenderas alla som kan att arbeta hemifrån. Vuxna ska också begränsa sina nära kontakter inomhus. Krogar och restauranger med serveringstillstånd ska stänga senast klockan 23.

 • Annika Wennerblom tillförordnad kommundirektör

  Vid årsskiftet gick Ulf Ericsson i pension och den 1 mars tillträder Karin Martinsson som kommundirektör för Tanums kommun, men under januari och februari tjänstgör Annika Wennerblom som tillförordnad kommundirektör.

 • Jultävlingen 2021

  Vi vill påminna om att du är välkommen att vara med och gnugga geniknölarna i årets jultävling! Tävlingen består av 13 frågor och ditt svar vill vi ha senast den 23 januari 2022.

 • Återbrukets öppettider från 10 januari 2022

  Efter julledighet öppnar Återbruket den 10 januari med öppettiderna måndag-torsdag klockan 11-15.

 • Kan du ha rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

  Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg till den allmänna pensionen som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg.

 • Bygglovsguiden - vår nya rådgivningstjänst online

  Lagom till jul lanseras nu vår nya rådgivningstjänst, Bygglovsguiden! Nu kan du söka information dygnet runt om bygglov, förhandsbesked eller hur du gör en bygganmälan.

 • Corona: Nya interna riktlinjer från 23 december

  Med anledning av coronaviruset har Tanums kommun tagit en gemensam ställning till hur vi ska agera. Direktiven gäller från 23 december för medarbetare och förtroendevalda inom samtliga kommunala verksamheter och bolag.

 • Vi söker stödfamilj

  Vi söker en trygg och stabil familj som vill bli stödfamilj till en ungdom med funktionsvariationer.

 • Medborgardialog om Grönemads strandområde, kommentarer och synpunkter

  Tanums kommun arbetar med att ta fram ett program för Grönemads strandområde. Det arbetet inleddes med en medborgardialog under sommaren och hösten 2021. Nu kan du läsa de kommentarer som kom in under dialogen och även få information om programmet.

 • Framgångsrik rastverksamhet
  på Grebbestadskolan

  På Grebbestadskolan har man hittat en framgångsrik modell för att få rasterna att handla mer om respekt och roligheter istället för konflikter och kränkningar. Att trivas och känna sig trygg i skolan är minst lika viktigt för att få en bra skolutveckling som att skolresultat kan vara tecken på god skolutveckling.

 • Intervju med Eiwe Isaksson, verksam fiskare i Tanums kommun

  Kommunerna, som är organiserade i Fiskekommunerna, har fått i uppdrag att ställa ett antal frågor till ett fiske- och vattenbruksrelaterat företag.

 • Ulrika Gellerstedt ny ekonomichef

  Efter sommaren tillträdde Ulrika Gellerstedt som ny ekonomichef i Tanums kommun. Ulrika har lång erfarenhet från både offentlig verksamhet och ekonomi, senast i rollen som ekonomichef i Sotenäs kommun men har tidigare arbetat i både Munkedals kommun och Trollhättans stad. Ulrika är uppvuxen i Uddevalla men bor sedan många år i Ljungskile.

 • Skolbuss gled av vägen

  På onsdag morgon gled buss 947 med skolbarn ombord ned i diket på Åsleröds väg, på väg mot Fjällbacka. Ingen blev skadad, skolpersonal kom snabbt på plats och tog hand om elever. Ersättningsbuss/transport fullföljde turen.

 • Vill du låna utrustning för vintersport?

  Fritidsbanken är som ett bibliotek med sport- och fritidsprylar, till exempel skridskor, pulka, skidor. Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar.

 • Karin Martinsson blir ny kommundirektör i Tanums kommun

  Vi välkomnar Karin Martinsson som ny kommundirektör i Tanums kommun. Beslutet togs på kommunstyrelsens möte den 29 november. Karin kommer närmast från Kungsbackas kommun där hon arbetar som förvaltningschef för individ- och familjeomsorgen.

 • Incidenten på Tanumskolan uppklarad

  Den incident som inträffade på Tanumskolan under fredag eftermiddag är uppklarad. Det finns inget hot mot skolan. Uppdaterad 29 november klockan 16.20.

 • Tanums kommun 50 år: Still going strong sedan 1988 - Bullarerevyn

  Den är klassisk, kultförklarad och gjord av kartong. Och målad i en vacker smultronröd färg. Folkabussen står parkerad i rummet bakom scenen i Bullaregården. Här förvaras spår och minnen från över trettio års revyarbete, prydligt och organiserat.

 • Villaägare kan hämta grus för halkbekämpning

  Villaägare i kommunen är välkomna att vid behov hämta grus, max två hinkar per gång, för halkbekämpning. Grus finns på följande ställen:


 • Tanums kommun 50 år: Bullaregården - en ljus historia

  - En sak som jag gillar med det här huset är att det lyser. När man kör förbi verkar det alltid finnas människor som trivs här.

 • Ny utställning på Galleri Ranrike

  Bild och form - Utställning på Galleri Ranrike med elever mellan 8 och 20 år från kulturskolan. Utställningen pågår 25 november-21 januari 2022.


 • Snart är vintern här, dags att sätta upp snökäppar

  Snart är vintern här. Nu är det dags att sätta upp snökäppar! Här finns bra information om vad som gäller.

 • Vägarbete på väg 1012 i Grebbestad orsakar omledning av trafiken

  Svevia kommer, på uppdrag av Trafikverket, att göra arbete på väg 1012 i Grebbestad (mot Havstenssund). Arbetet startar den 17 november och beräknas pågå 2-3 veckor. Omledning av trafiken kommer att ske.

 • SMHI har infört nytt vädervarningssystem

  Den 26 oktober införde SMHI förnyade vädervarningar i Sverige. I det nya varningssystemet finns gul varning, orange varning och röd varning. Röd varning är den allvarligaste.

 • Idag äter våra skolbarn klimatsmart

  Tanums kommun är en av 23 kommuner som deltar i Fast Fusion Climate week. Hela veckan serveras våra skolbarn miljövänlig mat där fokus läggs på god mat och smaker från hela världen, som dessutom är bra för klimatet och hälsan.