Fler nyheter

 • Tanums kommun 50 år: Ulf Björkman minns Sveriges minsta folkomröstning som ägde rum i Tanums kommun

  1983 genomfördes Sveriges minsta folkomröstning i en mindre del av Tanums kommun. Ulf Björkman hade då varit anställd i ett år som kanslichef.

 • Parkeringsinformation i sommar

  Här finns information om vad som gäller för parkeringar i kommunen under sommaren. Under perioden 15 juni-15 augusti är centrala parkeringar i Fjällbacka, Grebbestad och Hamburgsund avgiftsbelagda och på vissa parkeringar i kommunen gäller parkeringsskiva. Observera förändringen för första avgiftfria timman, information under rubriken Avgiftsbelagd parkering .

 • Tanums kommun ligger inte bakom erbjudande om ventilationskontroll

  För närvarande kontaktas kommuninvånare av något företag som erbjuder både gratis och betalda ventilationskontroll och hänvisar till lagstadgade obligatoriska ventilationskontroller (OVK) eller överenskommelser, avtal eller uppdrag från Tanums kommun.

 • Tanum får EU-medel till gratis wifi

  Nu har Tanums kommun beviljats stöd från EU-kommissionen till wifi på offentliga platser i kommunen. EU har beviljat ett bidrag om ca 15 000 Euro. Det publika nätverket heter WiFi4EU och är fritt att ansluta till.

 • Just nu pågår medborgardialog för "Program för Grönemads strandområde"

  Vi ser fram emot allas engagemang - från barn till vuxna! Medborgardialog är en viktig del för att samla in synpunkter från alla som verkar och rör sig i området. På grund av pågående pandemi har vi behövt möjliggöra dialogen digitalt.

 • Invigning av skateparken i Tanumshede

  I torsdags invigdes skateparken i Tanumshede som ligger vid Återbruket. Det är Tanums skateboardförening som ligger bakom och på invigningen var även Strömstads skateboardsförening där.

 • Samverkansavtal mellan Polisen och Tanums kommun

  Tanums kommun och polisområde Västra Fyrbodal signerade den 14 juni ett nytt samverkansavtal för att öka tryggheten och stärka det brottsförebyggande arbetet för resterande tid av år 2021 och hela 2022.

 • Norge lättar på regler om karantän vid resor

  Från och med kl 15.00 idag fredagen den 11 juni slipper norska medborgare som är fullvaccinerade eller som har haft covid-19 de senaste 6 månaderna att sitta i karantän när de återvänder till Norge efter resa i Sverige. Kravet är att man genomför ett negativt test vid gränsen eller inom två dagar från ankomst.

 • Frivilliga resursgruppens första stora uppdrag

  Du som vaccinerat dig på Tanum Shoppingcenter togs emot och fick hjälp av medlemmar från Frivilliga resursgruppen (FRG). De är värdar och ser till att vaccinationerna flyter på så smidigt som möjligt och att trängsel inte uppstår. Detta är till stor hjälp för Heartbeat, vaccinatören.

 • Två nyexaminerade kollegor från chefstraineeutbildningen

  Efter 1,5 års utbildning bredvid ordinarie tjänst har nu Malin Wiklund, lärare på Grebbestad skola och Jessica Jonasson, samordnare för fritidsgårdarna inom Kultur och fritid, tagit examen inom Fyrbodals chefstraineeutbildning.

 • Vad innebär de nya rekommendationerna för dig som privatperson?

  Den 1 juni infördes lättnader för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster. För privata sammankomster har det inte skett någon förändring.

 • Socialcheferna i Fyrbodal beslutar om fortsatta resurser för arbete mot hedersrelaterat våld

  Socialchefsnätverket i Fyrbodal beslutade vid sitt möte 28 maj om fortsatt finansiering av en gemensam resurs mot hedersrelaterat våld för åren 2022-2023. Det innebär att den verksamhet som byggts upp och bedrivits inom ramen för Barnahus Fyrbodal de senaste åren, kan fortsätta.

 • Klipp häcken och rädda liv

  Säker trafik på bostadsgator kräver fri sikt i korsningar. Fastighetsägare som har utfart mot gata, hörntomt eller tomt intill gata måste se över buskar och träd i sin trädgård.

 • Asfaltering kommer ske på del av parkering vid ICA i Tanumshede

  Tanums kommun kommer att utföra asfalteringsarbete i Tanumshede på parkeringen utanför ICA Hedemyrs. Delen av parkeringen som berörs är denn längst bort från entrén, i närheten av den offentliga toaletten.

 • Alla barn och unga har rätt till ett tryggt sommarlov

  Under loven riskerar många barn och unga att bli utsatta för barnäktenskap, tvångsäktenskap och annat hedersrelaterat våld och förtryck under utlandsresor. Även om resandet nu på flera sätt är begränsat kan vi inte bortse från risken att barn och unga fortsatt kommer att föras ut ur landet och att ingen märker det förrän skolstarten i augusti.

 • Biblioteken öppnar den 7 juni med restriktioner

  Måndagen den 7 juni öppnar biblioteken äntligen upp för besökare igen! Tjänsten avhämtning utanför biblioteket för den som vill kommer givetvis att finnas kvar, liksom hemleverans av reserverade böcker.

 • Nu går det att boka Ranebo och idrottshallar igen

  Regeringen meddelade förra veckan att restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ändras i ett första steg från 1 juni. Det betyder att våra idrottshallar och Ranebo från den 1 juni är bokningsbara för alla aktiviteter.

 • Anpassningar av smittskyddsåtgärder

  Idag, den 1 juni, införs lättnader för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar vilket innebär nya regler för deltagarantal. Nedan finns en sammanställning för vad som gäller från och med idag.

 • Störning i trygghetslarm under lördagen

  Under lördagen den 29 maj var det problem med kommunens trygghetslarm inom hemtjänsten, ifrån lunchtid fram till eftermiddag. Problemet orsakades av att larmleverantören Tunstalls teleoperatör hade en störning i sina system och många kommuner var berörda. Störningen åtgärdades inom några timmar.

 • Nu är Sämbron på väg 163 åter öppen

  Nu har den nya bron över Norra Bohusbanan vid Säm öppnat för trafik. En efterlängtad trafiköppning och slutet på en lång omväg för trafikanterna som nu återigen kan köra väg 163 mellan Grebbestad och Tanumshede.

 • Årets sommarlovsaktiviteter

  Nu finns information om årets sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar på plats. Alla aktiviteter är kostnadsfria. På vissa aktiviteter så ingår mat, på andra får du ta med egen matsäck. 

 • Författaren Ida Andersen tilldelas vistelsestipendium i Tanums kommun

  Tanums bibliotek deltar som ett av flera bibliotek i regionen i samarbetet AIR Litteratur med Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen (tidigare Kultur i väst och Västarvet). AIR litteratur ger bibliotek möjlighet att bjuda in författare och översättare till en månads vistelse i kommunen.

 • Denna veckan - "Dans på plats" i Tanum

  I Tanums version av Dans på plats gör under denna vecka elever från Scenstudion Gerlesborg danshappenings/performance på skolgårdar och torg i kommunen.

 • Vi söker dig som vill bli god man

  Vi har behov av gode män som kan företräda personer med särskilda behov. Vi söker dig som är engagerad och är intresserad av att göra en insats för andra människor.

 • Tanum når sitt högsta resultat någonsin i Svenskt Näringslivs undersökning Företagsklimatet

  När Svenskt Näringsliv idag presenterar enkätresultaten i 2021 års undersökning av företagsklimatet i landets kommuner visar det att det sammanfattande omdömet för Tanum har ökat från 3,42 till 3,71 på en sexgradig skala. Detta är Tanums högsta resultat någonsin i undersökningen. Resultatet placerar Tanum bäst i Bohuslän och näst högst bland kommunerna i Fyrbodal, tätt efter Dals Ed som på 3,72. Tanum hamnar dessutom över snittet för riket, som är 3,43.