Har du pratat alkohol med din tonåring?

80 procent av ungdomarna i Tanum anger att de inte får dricka alkohol för sina vårdnadshavare. Detta enligt LUPP-undersökningen som genomfördes i november 2023 bland elever i årskurs 7-9.

Att ta samtalet om alkohol med din tonåring kanske inte alltid känns helt lätt. En nära relation mellan dig och din tonåring skapar bättre förutsättningar för ett bra samtal. Var beredd att lyssna och diskutera med din tonåring snarare än att diktera villkoren, då skapar du bra förutsättningar för ett givande samtal Att tydligt sätta gränser och berätta om varför man tycker och tänker som man gör, hjälper tonåringen att fatta bra beslut och våga säga nej inför kompisarna. På Full koll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns fakta, argument och annat stöd när man vill få hjälp att säga nej. Har du pratat alkohol med din tonåring?

Om du som vårdnadshavare önskar stöd i föräldraskapet, känner oro för ditt barn, behöver stöd och råd kring alkohol är du välkommen att kontakta Möteshuset för stödsamtal, ring 0525-183 84.

Är du orolig för ditt barns drickande ta kontakt med Mini-Maria i Tanumshede på telefon 010-441 52 70. Du kan även ta kontakt med Mini-Maria för frågor om droger eller spel om pengar hos ditt barn.