Boenden, särskilda

För många äldre kommer en tid då behoven är så omfattande att de för sin omvårdnad och för att känna trygghet och gemenskap behöver särskilt boende. Plats på särskilt boende ansöker man om hos kommunens biståndsenhet.

För kommunens särskilda boenden finns olika styrdokument.

I äldreboendena ges service, vård och omsorg. Gruppbostaden består ofta av 6-9 lägenheter om 28-40 kvadratmeter, belägna i närheten av personal och med tillgång till gemensamma utrymmen, till exempel samvarorum och matsal. I gruppboenden finns en fast personalgrupp med dygnetruntbemanning. I gruppboendena för fysiskt sjuka finns trygghetslarm i varje lägenhet. Lägenheterna möbleras av den boende. Det är viktigt att möbleringen är såväl ändamålsenlig och hemtrevlig samtidigt som personalens arbetsmiljö måste beaktas.

Gemensamt för alla former av äldreboenden är att du som boende, utöver hyran, betalar en omsorgsavgift samt avgift för mat.

I kommunen delas de särskilda boendena upp i två grupper beroende på vilket omsorgsbehov som finns, gruppboende för demensjuka och gruppboende för fysiskt sjuka.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Telefon

Länkar

Äldreguiden

Socialstyrelsens jämförelseverktyg för hemtjänst och äldreboende 

Äldreguiden äldreboende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.