Tanums kommuns Turistpris för 2012 tilldelas Minto

Motivering:
"Lika varierande som naturen, är också vägarna in i naturen. Mintos ambition är att förmedla olika ”friluftstekniker”, för att ge en så intensiv och mångsidig upplevelse som möjligt av naturen och vildmarken”. Hämtat från Mintos hemsida.

Minto – vägarna in i naturen, är ett ekoturismföretag som är medlemmar i Svenska Ekoturismföreningen. Ägarna Elke Sponholz och Ingo Knapp köpte fastigheten vid Tingvall för fem år sedan och har genom hårt och ihärdigt arbete under många år bidragit till utvecklingen av besöksnäringen i Tanums kommun.

Det natursköna läget vid Bullaresjön är attraktivt för både företag och privatpersoner alla tider på året, och lockar många utländska besökare.

De har under dessa år utvecklat sin verksamhet och erbjuder ett stort utbud av olika friluftsaktiviteter alltifrån kajakpaddling till överlevnadskurser och teambuilding. Grunden för alla aktiviteter är nöjet med att prova på och upptäcka något nytt, att gemensamt söka efter olika lösningar och finna tryggheten i friluftslivet.

De har även iordningställt en ställplats för husbilar i anslutning till anläggningen.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Kommunkansliet

Kundcenter 0525-180 00

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede