Utveckla ditt företag

Griffeltavla med texten old way new way

Är du verksam inom besöksnäringen och vill utveckla ditt företag? Då finns det råd och stöd att få ta del av. Kika gärna in på vår sida ”Rådgivning och stöd” där vi listar ett flertal olika organisationer i regionen och Fyrbodal som finns till företagens hjälp.  

Här har vi valt att lyfta fram insatser som är skräddarsydda
för företag inom besöksnäringen.

Vill du veta mer, kontakta oss gärna på Näringslivsenheten
så hjälper vi dig vidare till vad som passar just dig och ditt företag.

Nu finns det en kur för Hemmablindhet
Förbättra din verksamhets kvalitet och hållbarhet genom Swedish Welcome.
- Analys av verksamhetens befintliga prestanda
- Relevanta och konkreta förslag till förbättringar
- Rapport och checklista

Swedish Welcome erbjuder en unik utvecklingsmetod för dig som aktör i besöksnäringen. Genom ett oanmält besök och ett bokat möte genomför en auktoriserad rådgivare en nulägesanalys av verksamheten. Du får återkoppling med konkreta förslag och tips på hur verksamheten kan stärka upp sitt erbjudande kring en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling.
Metoden bygger på hundra aspekter inom tio olika områden; värdskap, gästinformation, interiör och exteriör, städning, mat och dryck, tillgänglighet, trygghet, utrustning, ledning och styrning. samt energi, vatten och avfall. Helt enkelt en hjälp mot hemmablindhet med konkreta tips och råd till förbättringar.
Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du förbättra ditt Värdskap?
Turistrådet Västsverige har tagit fram en digital värdskapsutbildning, Värdskap Västsverige. Syftet är att vi i Västsverige ska bli bäst på Värdskap. Det är mötet med människor som skapar bestående intryck och påverkar hur vi väljer att prata om platsen med andra, rekommendera, stanna längre och återvända.
Utbildningen vänder sig till alla inom besöksnäringen i Västsverige, till dig som kanske redan har stor vana av att möta gäster i ditt arbete, eller till dig som är helt ny i din roll. Ambitionen är att den här utbildningen ska ge dig möjligheten att reflektera över ditt värdskap och få nya insikter. Värdskap Västsverige är digital och tar drygt en timme att göra. Utbildningen varvar övningar med reflektioner och fakta, och du möter både värdar och gäster som ger sin syn på värdskap. Efter avslutad utbildning genomgår du ett kunskapsprov och får därefter ett diplom.

Turistrådet Västsverige samarbetar med de lokala turistorganisationerna och du anmäler dig genom att kontakta Tanum Turist. Du kan också kontakta Turistrådet på e-post. Utbildningen är helt kostnadsfri.

Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du Turistrådets film om Värdskap.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Näringslivsenheten

Elenor Olofsson
0525-181 09

Elisabeth Jonsson
0525-180 76

Besöks/postadress

Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Telefon

Länkar

Värdskap VästsverigePDF (pdf, 2.3 MB)

Swedish WelcomePDF (pdf, 443.9 kB)