Födelsedagsboken

Två pojkar som läser i en barnbok

Får vi lov att gratulera!

Tanums kommun delar ut födelsedagsböcker till alla barn mellan 2-8 år.

När barnen fyller 2 till 6 år får de bok i samband med födelsedagsfirandet på förskola, eller hos dagbarnvårdare.
Barn som är hemma får ett presentkort på posten som tas med till närmaste bibliotek. I utbyte får ni ett spännande hårt packet - ert barns födelsedagsbok.

När barnen fyller 7 och 8 år delas födelsedagsboken ut vid ett tillfälle under vårterminen.

Läs mer om födelsedagsboken i FoldernPDF (pdf, 469.4 kB)

Detta är födelsedagsböckerna 2019

Barnboken Ut och gå

När ditt barn fyller två år får de boken ”Ut och gå!” av Anna-Clara Tidholm. Här berättas om vad man kan få syn på när man är ute och går. Hundar som leker, maskiner som gräver och barn som köper glass. Det är en härlig bok att traska fram igenom och titta och peka, med varma bilder och rytmisk text.

Bilderboken Historien om någon

På barnets treårsdag är presenten en bilderbok:"Historien om någon" av Åke Löfgren och bilder av Egon Möller-Nielsen. Det är en riktigt spännande deckarhistoria för små barn. Någon måste har varit här! och det finns spår att följa med en röd tråd som leder fram till.....

Bilderboken Gruffalon

När ditt barn blir fyra år får de en riktig höjdarbok på vers! "Gruffalon" av Julia Donaldson och fantastiska bilder av Axel Scheffler. Den smarta lilla musen överlistar Gruffalon och alla de andra djuren i skogen.

Bilderboken Gittan och gråvargarna

När ditt barn fyller fem år fär de boken: "Gittan och gråvargarna" Ingen rädder för vargen här! I varje fall inte Gittan. Gittan tappar bort dagis men hittar gråvargarna. Vargarna blir hennes vänner och magiska saker händer. Vad betyder väl en äcklig daggmask när man i fantasin kan dressera en varg? Klokt och kaxigt beskriver Pija Lindenbaum hur liten flicka förvärvar stort mod.

Biderboken Örjan - den höjdrädda örnen

När ditt barn blir sex år delar vi ut boken: "Örjan - Den höjdrädda örnen" Kungsörnar tycker om att sväva högt. Alla utom Örjan. Örjan är höjdrädd. En höjdrädd örn! Han vågade bara flyga strax över markytan. Flög han högre blev han yr och svimmade. En liten kungsfågel som blir Örjans vän blir räddningen...
En varm och humoristisk bok om att övervinna sin rädsla.

Barmboken Det första fallet

När ditt barn går i första klass delar vi ut ”Det första fallet”, skriven av Ulf Nilsson med ömsinta färgbilder av Gitte Spee. Detta är en vänlig, filosofisk och underfundig småbarnsdeckare om den lite trötta och frusna paddan, kommissarie Gordon, och hans pigga assistent, musen Paddy. Tillsammans ska de lösa fallet med alla nötter som blir stulna i skogen.

Bilderboken Den fantastiska räven

"Den fantastiska räven" av Roald Dahl får ditt barn när han/hon går i andra klass. Bönne, Buns och Bena är de otrevligaste och elakaste bönder man kan tänka sig. Och de hatar räven och är fast beslutna att fånga honom. Men den listiga räven har helt andra planer. En rolig och spännande bok med dråpliga illustrationer gjorda av Quentin Blake.

Avslutningsvis vill vi önska er och ert barn många härliga högläsningsstunder tillsammans!

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Barn- och ungdomskultur

Helena Wirling
0525-182 33

Besöks/postadress

Granvägen 1
457 30 Tanumshede