Seniorkort

Ny zonindelning från 4 november 2020

Den 4 november 2020 förändras Västtrafiks zonindelning och går från 70 zoner till tre. Din nuvarande seniorbiljett uppdateras automatiskt till den nya giltigheten.

Din seniorbiljett kommer gälla på alla Västtrafiks linjer, Flexlinjer, Närtrafik och Närbussar inom zon C. Seniorbiljetten gäller inte för resor med Flextrafik eller Kosterbåtarna.

I zon C ingår kommunerna Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Götene, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Orust, Skara, Skövde, Sotenäs, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vårgårda, Vänersborg och Åmål.

Seniorbiljetten kommer gälla samma tider som tidigare och du behöver inte byta ut din nuvarande biljett.

I samband med införandet av den nya zonindelningen förändras medföljandeerbjudandet (res 4 för 1) och gäller inte längre vid resor med seniorbiljett.

Biljetten gäller inte heller för resor till andra län eller med andra linjer än de som nämns ovan.

Mer information om hur den nya zonindelningen påverkar din seniorbiljett finns på vasttrafik.se/abclänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Du kan även kontakta Västtrafiks kundservice på telefon 0771-41 43 00.

Fram till den 4 november gäller följande:

Du som har fyllt 75 år och är folkbokförd i Tanums kommun erbjuds seniorkort. Med seniorkortet kan du resa inom lokaltrafiken (tåg och buss inom kommunen) och närtrafiken. Seniorkortet gäller inte för resor med färdtjänst.

Vad kostar ett seniorkort?

Seniorkortet är helt gratis. Det innebär kostnadsfria resor med lokaltrafiken i Tanums kommun så länge man önskar.

Hur får jag ett seniorkort?

Västtrafik skickar hem ett erbjudande till dig som är folkbokförd i Tanums kommun några veckor före det att du fyller 75 år. För att beställa ditt personliga seniorkort behöver du bara beställa kortet via Västtrafiks hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Har du frågor, kontakta Västtrafiks kundservice, 0771-41 43 00.

Hur fungerar seniorkort?

Med seniorkortet kan du resa inom lokaltrafiken och närtrafiken. Seniorladdningen som finns på seniorkortet är personlig och det är bara du som får resa med den. Visa kortet för kortläsaren ombord vid varje resa och ha alltid med dig din legitimation. Den ska du kunna visa upp tillsammans med seniorkortet vid en biljettkontroll.

Vill du resa utanför kommunzonen kan du ha en kontoladdning på ditt seniorkort. Med den betalar du för den del av resan som görs utanför kommunzonen. Kontoladdningen är inte personlig. En kontoladdning kan du köpa på något av Västtrafiks försäljningsställen.

Om du tappar ditt kort kan du spärra det genom att logga in på Mina sidor (Västtrafiks hemsida)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta Västtrafiks kundservice så skickas ett nytt kort till dig.

På Västtrafiks hemsida kan du läsa mer om seniorkortetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Säkerhetssamordnare

Marcus Staxäng
0525-181 10

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede