Kundval inom hemtjänsten

Brukare

Du som är brukare och beviljad hemtjänst, har möjlighet att kunna välja vem du vill som ska komma hem och utföra tjänsterna hos dig. Om du inte vill eller kan välja så kommer du att bli tilldelad kommunens hemtjänst. Kommunens biståndsbedömare är den som också informerar dig om vilka godkända utförare av hemtjänst som finns.

Presentation av de olika utförarna av hemtjänst

Utförarpresentation AnhörigvårdPDF (pdf, 202 kB)

Utförarpresentation kommunens hemtjänstPDF (pdf, 187.2 kB)

Företagare

Du som har eller vill starta företag och utföra hemtjänst enligt kommunens uppdrag, kan ansöka med stöd av kommunens förfrågningsunderlag. Ditt företag har möjlighet att välja att utföra enbart servicetjänster eller både service- och omvårdnadstjänster. I det senare alternativet kan det också förekomma delegerad/instruerad hemsjukvård. Kommunen har under 2015 ändrat i förfrågningsunderlaget och det innebär att numera finns inga områden för delar av kommunen utan utförare kan endast vara verksam i hela kommunen.

Länk till förfrågningsunderlagetPDF (pdf, 1.3 MB)

Ersättningsnivå 2019PDF (pdf, 1.3 MB)

Lagen

2009 trädde Lagen om Valfrihetssystem, LoV, (SFS 2008:962) i kraft. Lagen är ett alternativ till Lagen om offentlig upphandling. LoV gäller enbart inom området vård och omsorg i kommuner och landsting. För kommuner är den frivillig, medan den är obligatorisk för landstingen.

I Tanums kommun infördes lagen den 1 april 2011 och ger därmed alla brukare av hemtjänst möjligheten att välja mellan olika utförare. Kommunens hemtjänst har fortsatt ansvar för trygghetslarm, matdistribution samt alla insatser nattetid mellan klockan 23.00-07.00.

Läs mer

Frågor och svar om kundval inom hemtjänstenPDF (pdf, 2.5 MB)

Kontakt

Kundcenter

Tel. 0525-180 00
Fax. 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede