Minimeringsmästarna är snart i mål

Några av tävlingsdeltagarna i Tanums och Sotenäs kommuner.

Tävlingen Minimeringsmästarna pågår och är snart i mål. Det är en tävling för hushåll i hela Sverige som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart. Tanums kommun arrangerar tävlingen tillsammans med Sotenäs kommun och tre träffar har under våren genomförts med tävlingsdeltagarna.

Den första träffen handlade om matsvinn. Deltagarna hade möjlighet att delta i en cook-along med Hanna Olvenmark, författare som driver hemsidan ”Portionen under tian”.

Andra träffen handlade om farligt avfall och hölls på återvinningscentralen Tyft i Tanums kommun. Deltagarna fick en grundlig genomgång om farligt avfall: vad det är, hur det uppkommer och hur vi kan minska på det.

Den tredje träffen handlade om delande, hur vi genom att låna, byta, ge bort eller hyra kan ändra våra konsumtionsmönster och minska den miljöpåverkan som uppstår vid produktion av nya varor.

Den fjärde och sista träffen i tävlingen genomförs i augusti då deltagarna tar sig an temat textil. I oktober utses vinnarna i tävlingen, både på lokal och nationell nivå.

Är du nyfiken på vad detta är och vill lära mer? Då kan du delta som digital minimeringsmästare, mer information finns på www.minimeringsmastarna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs det längre reportaget i senaste numret av informationstidningen Tanum, där du hittar fler artiklar från kommunens olika verksamheter Pdf, 3.4 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 3.4 MB).