Lägesbild vecka 41, smittostatistik och påverkan i Tanums kommun

Smittskydd rapporterar 2 fall för vecka 41 i Tanums kommun, detta ger oss en incidens på 2 fall. Ett varmt tack för att du tar ditt ansvar och hjälper till att bromsa smittspridningen.

Under vecka 41 rapporterades 601 fall med covid-19 i Västra Götalandsregionen, vilket är en minskning med 6 procent jämfört med föregående vecka. Smittspridningen dominerar fortsatt bland barn och ungdomar.

Bland invånare i Västra Götalandsregionen som är 16 år och äldre har nu 83,7 procent fått minst en dos vaccin och 76,6 procent har fått två doser, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik.

– Det går fortfarande framåt men det ligger mer arbete än någonsin bakom varje nytt stick som ges. Den som vaccinerar sig skyddar sig själv och bidrar till att skydda andra omkring sig, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare på Västra Götalandsregionen.

Påverkan kommunal verksamhet

  • Ingen påverkan inom kommunal verksamhet.

Vaccination

Under vecka 43 vaccinerar Västra Götalandsregionen barn i åldern 12–15 år i Tanums kommun. För vaccinering krävs undertecknat samtycke och hälsodeklaration från vårdnadshavare. Information samt blanketter har skickats med barnen hem från skolan samt distribuerats digitalt via Unikum.

I Tanums kommun har 88,8 procent fått en dos och 84 procent fått två doser, enligt statistik från den 14 oktober. Båda siffrorna ligger över snittet i både region och nationellt.

SVT Nyheter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns coronastatistik på kommunnivå.

Ring för information om vaccinering

Nationell telefonlinje för information om vaccinering:
08-123 680 00.

Hälsokommunikatörer svara på frågor om covid-19 och vaccinationen. Frågorna besvaras på engelska, arabiska, somaliska, persiska, dari, tigrinja, amarinja, ryska, bosniska, kroatiska, serbiska och spanska.

Allmän information om vaccinering, 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt tack för att du tar ditt ansvar och bidrar till att bromsa smittspridningen!

Det är fortsatt viktigt att var och en följer de råd och rekommendationer som myndigheter har beslutat för att bromsa smittspridningen.

Tänk på att dina egna val spelar roll, att det är ditt ansvar att hjälpa till att bromsa smittspridningen.

Tack för att du håller huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena!

Smittspridningen i Tanums kommun

Tanums kommun har totalt haft 1 089 fall, vilket är 843 fall per 10 000 invånare under pandemiperioden.