Invigning av Fjällbacka nya kaj 26 augusti

Exempelbild

Välkommen på invigning av Fjällbacka nya kaj och skulpturen Tango fredagen den 26 augusti med invigningstal av Liselotte Fröjd (M), kommunstyrelsens ordförande, Dans- & musikföreställning av Åsa Rockberg och Liveunderhållning med bandet På G.

Program

  • 18.00 - Invigning av Fjällbacka nya kaj och skulpturen Tango med invigningstal av Liselotte Fröjd (M), kommunstyrelsens ordförande och Dans- & musikföreställningen Mötet av Åsa Rockberg.
  • 19.30 - Underhållning med coverbandet På G i samarbete med Föreningen för Fjällbacka.

Skulpturen Tango

Peder Istad skaparen av Tango:

- Havet har i generationer varit det viktigaste levnadssättet i Fjällbacka. Fiske och stenindustri låter som två skilda världar, här har de levt i en oskiljaktig symbios med sjöfarten och havet som gemensamma nämnare. Utvinning av granit är förmodligen det som lämnat sina tydligaste och mest synliga spår i miljö och landskap. Spåren sträcker sig över hela världen, ända till graniten på Buenos Aires gator. I lasten med tillbaka kom växter men också tangon som fick fäste på dansgolven i den bohuslänska skärgården.

Tango är huggen ur röd tranåsgranit, grå bohusgranit och diabas från Skåne.

Konstnär: Peder Istad.

Tango är huggen i röd tranåsgranit, grå bohusgranit och diabas från Skåne.

Tango är huggen ur röd tranåsgranit, grå bohusgranit och diabas från Skåne.

Mötet

Inför uppdraget att inviga Fjällbacka nya kaj och skulpturen Tango har Åsa Rockberg tagit del av olika gruppers och individers vision med den nya kajen, vad den ska betyda för framtida livet. Åsa har tagit del av Peder Istads intention med skulpturen och sökt i kustens historia, på platser och i muntliga möten. Ut ur det kom dansföreställningen Mötet.

Om granit, fiske, sjöfart, kustliv. Om hårt slit och avsked och om möten i arbete, musik, sång och dans…

Medverkande: Earthheart Dance, Tanums Kulturskola, Widelius Dansstudio, Hans Leutscher, Bohuslänska dansare.

Konstnärlig ledning: Åsa Rockberg

Dans- och musikföreställningen Mötet

Dans- och musikföreställningen Mötet

Liveunderhållning med ”På G”

På G är partybandet från Småland som rockat landet runt i mer än 20 år. Med fler än 3000 spelningar i bagaget är de en av landets mest anlitade band. Det garanteras fullt party med musik från nyaste hitlistan till gamla oförglömliga klassiker.

Coverbandet på g

På G, coverband från Småland