Familjen Fyrvik på Tanums Gestgifveri tilldelas Turistpriset 2020

Idag överraskades familjen Fyrvik med blommor av Tanums kommun och Tanum Turist som vinnare av Årets Turistpris.

Tanums kommun delar årligen ut företagspriser för att hylla alla fantastiska företagare i kommunen och visa uppskattning för att de bidrar till en växande och stark kommun.

Årets Turistpris är instiftat för att uppmärksamma de som bidragit till att utveckla besöksnäringen i Tanum samt genom sitt arbete synliggjort Tanum utanför kommunens gränser. Kommunstyrelsen tillsammans med Tanum Turist utser mottagare.

Familjen Fyrvik har sedan 2009 drivit och utvecklat Tanums Gestgifveri, ett av Tanums kommuns välkända landmärken.

Motiveringen lyder:

”Sedan 2009 har den norska familjen Fyrvik välkomnat gäster till anrika Tanums Gestgifveri med stor värme och personlig service. Med ett värdskap i världsklass har familjen bjudit sina besökare på avslappnande upplevelser på både hotellet och i restaurangen.

Tanums Gestgifveri anlades redan 1663 på Tanumshedes högsta punkt, på samma plats som det ligger idag, och är därmed troligen Sveriges äldsta gästgifveri i obruten tjänst.

Familjen har renoverat och utvecklat verksamheten till en modern anläggning men med varsam hand behållit den månghundraåriga historien och den genuin atmosfären. Företaget tillhandahåller flertalet paket för olika ändamål såsom golf, konferens och julfirande, där historiens vingslag sätter stämningen.

Tanums Gestgifveri är certifierat av Smaka på Västsverige. Denna certifiering samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på lokala råvaror och inspireras av de olika årstiderna. Gestgifveriets klassiska fiskgryta står på meny tillsammans med andra delikatesser.

Genom många nöjda gäster genom åren och hög medial uppmärksamhet i såväl Sverige som Norge sätter pristagaren Tanums kommun på kartan.”

Vi önskar Tanums Gestgifveri ett stort grattis!