Vi söker "Sommarvärdar"

Sommarvärd

Tanums kommun kommer återigen att anställa "Sommarvärdar" i Fjällbacka inför sommaren 2019. Föregående år testades konceptet för första gången, med ett lyckat resultat.

Fjällbacka är en ort i kommunen som är mycket välbesökt, där vi under flera år har sett en ny typ av dagturism. Fler och fler bussar landar Fjällbacka för ett kort stopp, där en ökande andel av bussturisterna är kineser. Detta har skapat en logistisk infrastrukturutmaning i Fjällbacka.

Projektet sommarvärdar är en satsning för att möta dessa gäster med ett gott värdskap och styra infrastrukturen på ett logistiskt bra sätt. Sommarvärdarna ska ta emot bussarna, vägleda besökarna rätt i samhället och styra busstrafiken till anvisad bussparkering, med målet att lindra trafik- och parkeringsproblemen i Fjällbacka.

En annan viktig del i sommarvärdarnas uppgifter är att föra statistik över bussarna, för en kartläggning av bussturismen i Fjällbacka.

Är du intresserad att vara vår sommarvärd ser vi fram emot din ansökan eller vet du någon som skulle passa för uppdraget, så tipsa gärna vidare

Välkommen med din ansökan, du hittar ansökan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer, kontakta näringslivsutvecklare Elenor Olofsson, 0525-181 09, elenor.olofsson@tanum.se.