Föreläsningen Livet på nätet - hot eller möjlighet?

Elza Dunkels. Foto: Gitta Wilén.

Foto: Gitta Wilén

Välkommen till en aktuell kvällsföreläsning med Elza Dunkels, docent i pedagogiskt arbete och lärarutbildare och forskare vid Umeå universitet. Kulturhuset Futura i Tanumshede måndagen den 28 oktober klockan 18.00.

Barn- och utbildningsförvaltningen bjuder in till
kvällsföreläsning kring det högaktuella ämnet Livet på nätet - hot eller möjlighet?

Svarta rubriker kring unga och samtida medier är vardagsmat; media larmar och varnar så snart en ny app blir populär eller när ett nytt spel släpps. Varför är det så när vi samtidigt ser att de flesta unga får ut väldigt mycket av sin nätanvändning?

I denna föreläsning ger Elza Dunkels forskningsbaserade förklaringar till detta och föreslår ett rimligare förhållningssätt. Hon berättar om sin forskning utifrån sina böcker “Vad gör unga på nätet?” och “Nätmobbning, näthat och nätkärlek” med målet att ge tankeverktyg till alla som har en personlig eller professionell relation till unga. Vidare tar hon upp ämnen som skärmtid, innehållsfilter, mobilförbud, källkritik, selfies, Wikipedia, järnvägssjuka, juvenism och inte minst att leka med kottar.

Du får också ta del av de nätsäkerhetsråd Elza tagit fram tillsammans med Bamsetidningen.

Elza Dunkels är docent i pedagogiskt arbete och arbetar som lärarutbildare och forskare vid Umeå universitet. Hon är flitigt anlitad som föreläsare och expert inom sina forskningsområden och har skrivit ett flertal böcker. Under 2019 har hon ofta synts och hörts i radio och TV och debatterat kring ämnet för kvällens samtal.

Målgrupp: Allmänhet och vårdnadshavare till elever i Tanums skolor

Tid: Måndag 28 oktober kl 18.00

Plats: Kulturhuset Futura, Tanumshede

Ingen anmälan behövs.
Välkommen!