Skräpplockardagarna 2020

Hej!
Vi har varit så taggade och inställda på att få engagera hela Sverige i Nordiska kusträddardagen den 2 maj. Men med anledning av rådande samhällskris kommer vi på Håll Sverige Rent INTE att göra några egna aktiviteter i anslutning till den 2 maj. Vi kommer istället att flytta fram våra kusträddaraktiviteter till första veckan i juni. Vi återkommer med mer information.

Alla ni som fortfarande vill och kan göra en insats för havet den 2 maj får självklart göra det! Beslutet är upp till var och en. Vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och rekommenderar alla att använda handskar vid skräpplockningen och vara noga med handhygienen. Glöm inte att berätta för oss hur mycket skräp ni plockade Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Just nu kommer vi tyvärr inte att skicka ut något skräpplockarmaterial men vi återkommer om läget ändras.

Vi håller tummarna för att vi alla snart ska må bättre igen.

Vi hörs igen!

Hälsningar från Håll Sverige Rent www.hsr.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skräpplockardagar

Om skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpning – konsekvenser och lösningar. Håll Sverige Rent arbetar med barn för att skapa medvetenhet kring nedskräpning, vilket vi vet leder till ändrade attityder och beteenden. Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Kampanjen ger en stor möjlighet att väcka barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling. 

Visst har ni anmält er?

Anmälan är öppen för 2020 års skräpplockardagar för kommuner! För deltagande skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar öppnar anmälan 31 januari. Vi rekommenderar att ni som kommuner anmäler er innan dem så deltagarna ser att ni är med redan när de anmäler sig. När ni anmält er kan ni gå med i vår Facebookgrupp Länk till annan webbplats. där ni kommuner kan ställa frågor till varandra eller dela med er av tips.

Strandplockardagar 2020

Enklare för er att vara med i år

Nytt för i år är att deltagande kommuner inte längre behöver ta ansvaret för distribution av påsar till anmälda skräpplockare. Ett centralt logistikföretag kommer i år att packa och skicka påsar direkt till deltagande skolor, förskolor och ungdomsföreningar i er kommun. Vi tror att det kommer att göra det enklare för alla inblandade. Vår förhoppning är att ni kommuner istället kan lägga ert krut på att prata med skolor, förskolor och ungdomsföreningar så det blir fler barn som deltar och lär sig om nedskräpning. 

Enklare för deltagande skolor/förskolor/ungdomsföreningar att vara med i år

Då logistikföretaget skickar ut materialet direkt till Skräpplockarna utan er som mellanhand kan de nu kan beställa material närsom med 10 dagars leverenstid var de än befinner sig i landet. Sista anmälningsdag för att få materialet gratis för dem är den 15 maj. Endast verksamheter som arbetar med barn och unga får gratis material. Övriga kan hänvisas till Håll Sverige Rents webbshop Länk till annan webbplats. där de kan beställa mot en kostnad. 

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Fastighetsavdelningen

Kundcenter 0525-180 00

Besöks/postadress

Storemyrsvägen 2,
Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
457 81 Tanumshede